Her finner du noen tips for å spille ukulele.  Flere av dem er foreslått av tidligere kursdeltakere. Savner du noe, har du et forslag, eller et spørsmål om ukulele, send en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

Om stämning

Det finns inte bara ett sätt att stämma ukulelen. Tittar man runt in världen, inte minst på Norge, förekommer ofta ukuleler stämda en ton lägre. Den svenska stämningen kallas D-stämning och den andra vanliga kallas C-stämning.

Hva skiller en dyr ukulele fra en rimeligere?

Ukuleler finnes i alle prisklasser, og i både Norge og Sverige har det blitt solgt tusenvis av fargerike ukuleler. Det  mange ikke vet, er at det er stor forskjell på en dyr og en rimelig ukulele.

Hur ofta bör man byta strängar

Ukulelesträngar är gjorda av nylon. Ett konstfiber som är billigt, lätt att framställa och förekommer i allt från bogserlinor till kläder. Nylon är både hårt, starkt och aningen elastiskt.

Hvilken ukulelestørrelse skal jeg velge?

Å finne den rette ukulelen kan være vanskelig. Ukuleler finnes i forskjellige størrelser og former, med forskjellig materialbruk og varemerker. Her  vil jeg prøve å forklare de viktigste forskjellene mellom typer ukuleler.

Er det fusk å bruke capo?

Det fins amatörmusikanter som skratter av folk som bruker capo. Det er fordi dom inte vet betre. Capo er ikke fusk, det er et hendigt verktyg som kan användas til mycket, Nedan följer några exempel på när en capo (cappodastro) kan komma till nytta.